Има недовършен жест в действията на Бойко Борисов да скъси бързо дистанцията с американския президент Доналд Тръмп.

Въпреки това пред него стои човек, който обикновено играе роля и не се поддаде на действията на българския премиер, това заяви психологът Росен Йорданов по повод изминалата визита на министър-председателя с американския президент в Белия дом.

По думите му Борисов се е сблъскал с културно и личностно различен човек. Освен това смята, че българският премиер често е спонтанен в жестовете си, докато американският държавен глава не е.

„Въпреки че Тръмп афишира, че е нестандартен и широкоскроен, това е образ, който важи за американската публика. Също така той често говори за близост, но го прави с леден тон”, допълни още Йорданов.

Психологът смята, че в действията на Борисов по време на срещата се забелязва разкрепостеност, докато Тръмп продължава да бъде в протоколен вид и се опитва да запази дипломатическите отношения.

Американският президент говори със сурова физиономия за добрите отношения между България и САЩ. Той е по-ангажиран с вътрешната сцена в страната, отколкото с външните отношения.

Вижте още във видеото!