Изборите отминаха, но някои от думите на политиците останаха. Според психолога Росен Йорданов тези избори се характеризират с много враждебност и агресия.

Бойко Борисов

„Агресията във всичките й форми беше водеща. Тя не подмина и Бойко Борисов. Той се опитваше да я удържа, но демонстрира и едно самодоволство. Той сякаш отне малко от гласовете за Йорданка Фандъкова”, коментира Йорданов.

Снимка: btvnovinite.bg

Йорданка Фандъкова

По думите на психолога тя е станала жертва именно на агресията от страна на премиера.

„Тя спечели почти сама тези избори”, на мнение е той.

„В рамките на тази кампания Йорданка Фандъкова доби едно усещане за отчаяние, което личи в нейното изражение”, каза още Йорданов.

Според него тя най-добре успя да не реагира остро на случващото се.

Снимка: btvnovinite.bg

Мая Манолова

Относно поведението на Мая Манолова, психологът коментира, че на няколко пъти тя видимо не е казала истината. Според него сред лъжите е това, че смята, че не е страхлив човек.

„На нея й се налагаше да удържа естествената си агресивност. Забеляза се, че тя не е маратонец - бързо пали и бързо се изтощава. Тази еуфория, с която тръгна, трябваше да бъде поддържана и от нейния щаб”, смята психологът.

„Чрез високомерното нехайство и забавянето на говора тя се опитваше да контролира собственото си разочарование”, допълни той.

Снимка: btvnovinite.bg

Корнелия Нинова

Според Росен Йорданов липсва искреност в говоренето й, а промяната няма да дойде по начина, по който говори тя и от „конгресния й тон”.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите на психолога самодоволството, което струи от политиците, не се харесва на хората и ги посъветва да спрат да го демонстрират.