Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя” шефът на кабинета на премиера Бойко БорисовРумяна Бъчварова.

„Майките имаха няколко души, които бяха излъчили, които идваха, преговаряха обясняваха, участваха в опитите да се реши този проблем. Сега няма такова лидерство, няма искания, които могат да бъдат удовлетворени. Какво значи протест срещу високата цена на горивата, които обективно са спаднали значително, осезаемо са спаднали и какво се иска от правителството освен неговата оставка?”, коментира Бъчварова.

Според нея Валери Симеонов е закъснял с подаването на оставката заради обидните думи към протестиращите майки, но смята, че сам е взел решението да се оттегли.

За жената, която замести на вицепремиерския пост Симеонов – Марияна Николова, Бъчварова смята, че добре познава работата в кабинета и ще се справи.

Относно критиките към кабинета, че чуждите инвестиции драстично са намалели през последните години шефът на кабинета на премиера обяви: „България не може да бъде атрактивна за инвеститорите, ако бъде политически нестабилна. Това е първото нещо, което всеки инвеститор гледа”. По думите ѝ другите важни предпоставки за повече инвестиции са ясната посока за развитие, данъците и работната ръка.

За скандала с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов тя каза, че Горанов отдавна е в политиката и би трябвало да знае какво може и какво не може да си позволи

Вижте цялото интервю във видеото!