Около 14 автомобила се включиха в планираното автошествие в столицата. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от автомобили, тръгващи от „Люлин” и „Младост” и събиращи се в центъра, на площад „Александър Батенберг”.

Снимка: БГНЕС

По-рано през деня марш за правосъдие събра граждани пред НДК в подкрепа на отстранения кмет на столичния район „Младост” – Десислава Иванчева, и заместничката ѝ – Биляна Петрова.

За  14 ч. беше насрочен поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи. Въпреки това полицейското присъствие в района към момента е изключително засилено.

Снимка: БГНЕС

Според предварителната информация, протестно автошествие трябваше да се движи по булевард „Цариградско шосе” към центъра на столицата. За това шествие обаче се събраха малко хора.

Групата протестиращи от Перник се отказа да блокира магистрала „Люлин”. Те имат идея да напишат петиция до всички институции, да търсят среща с премиера и председателя на Народното събрание, за да бъде чут техният глас и да поставят исканията си лично. Тази вечер на протеста перничан прочете поема, написана за протестите.

Снимка: btvnovinite.bg

Протести имаше и в Добрич. Протестно автошествие срещу държавното управление и политическата система премина през основни булеварди в най-натоварените часове за трафика в съботния ден – от 11 до 13 часа. Колите се движеха с надути клаксони и развети български знамена, с тях бяха и около десетина мотоциклета.

 Автоколоната на протестиращите беше от около 20 автомобила. Тези, които протестираха, се движеха с включени аварийни светлини, което ги отличаваше от останалите граждани, участници в движението.

Протест имаше и в Казанлък, организиран от политическа партия Възраждане. С митинг-шествие членове и симпатизанти на формацията поискаха оставка, съд и затвор за виновните за това, че България е най-бедната държава в Европейския съюз. 

Искаме разследване на всички, които през последните 30 години превърнаха държавата ни в умираща територия, в държава без държавност, в една колония, в място от което хората само бягат. И след това наказание за престъпленията -затвор, заяви Костадин Костадинов.