За шеста поредна година, на 17 ноември в 15 български града и в 11 европейски държави ще се проведе „Нощ на театрите”. Актрисата Луиза Григорова – Макариев е едно от лицата на събитието. В студиото на „Тази събота” тя заяви, че инициативата набира все по-голяма популярност.

„Организаторите на събитието полагат огромни усилия, всяка година „Нощта на театрите” става все по-мащабна.  Не знам коя година подред съм посланик на събитието, но всяка година го правя с изключителен заряд. Едно от най-важните неща е, че не просто радва театралната публика в България, но и кара нови хора да се присъединят”, каза актрисата.

Григорова посочи, че „Нощ на театрите” е съпроводена от над 120 събития, които започват от 10 ноември. „На самия ден, през деня, има нещо, което ще се случи за първи път – нов начин да комуникираме с младите хора, т.н. „лайфкам”. Това е камера на живо, която ще продължи от 11ч. до 17ч., в която различни посланици ще могат да споделят за живота си, а хората да им задават въпроси”, заяви актрисата.

Актрисата разказа за новия спектакъл, в който участва – „Килър Джо”, който е представлява иронична реалност, изградена от мрак и нищета, лишена от норми, правила и граници. Режисьор е Стайко Мурджев.

„Това е т.н. „хиперреализъм” – нещата са до такава степен реални, че са дори плашещи. Стайко си има неговия начин за разбиране на света, който е по-различен, затова винаги е предизвикателство да играеш в негови представления. Филмът и нашето представление са по един и същи текст, но нямат нищо общо. Направили сме до такава степен черна комедия, че някои хора се плашат, а други отричат напълно това, което са гледали”, сподели Григорова.

Цялото интервю с Луиза Григорова вижте във видеото!