На 17 ноември за шеста поредна година ще се проведе „Нощ на театрите”. Един от посланици на събитието актрисата Теодора Духовникова. Тя посочи в предаването „120 минути”, че останалите посланици са Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Койна Русева, Рая Пеева, Луиза Григорова и други артисти.

 „Не сме посланици, защото сме специални, просто помагаме. Цяла нов и цял ден ще има постановки. Тази година ще има много силна детска програма, представленията ще бъдат не само на традиционните сцени, но и на нестандартни пространства. В 15 български града ще има над 120 събития. Аз ще бъда в едно 6-часово лайфстудио, заедно с всички посланици, където зрители ще могат да ни задават въпроси”, заяви актрисата.

Духовникова сподели, че и до днес си спомня стихотворението, с което е кандидатствала за детската театрална школа. В предаването тя разказа как е помогнала, заедно с децата си, на бежанец, който е бил с оскъдно облекло през зимата.

„Всичко, което се случва по света, се случва и тук. Ние сме вече един заеднодействащ организъм. Не бива да си мислим, че това, което се случва тук е някаква регионална прокоба, просто това се случва в света. По повод на убийствата – най-гнусно ми беше, че такива страшни неща се използват, за да се разделим на две групи – либерасти и консерви. Всяка една подобна трагедия започва да се хвърля като топка в отсрещния лагер. Толкова изместваме фокуса на една трагедия.”, посочи Духовникова.

Целия разговор с актрисата Теодора Духовникова вижте във видеото.