Музика, мотори, пътешествия и готвене - това са страстите на Николай Маджаров-Файчето, който си спомняме от култовата група от 90-те "Тибетски сърца", а вече можем да гледаме като претендент за следващия MasterChef на България.

Принципът ми е, че пътят започва там където свършва пътят и човек трябва да излиза от зоната си на комфорт. Така музикантът мотивира своето решение да се включи в кулинарното риалити.

Всеки може да готви с удоволствие вкъщи, но съвсем различно нещо е да го правиш под напрежение, заяви Файчето в студиото на „Тази неделя“.

„Неволята ме научи да готвя. Майка ми и баща ми бяха заети. Налагаше се със сестрите ми да си готвим от време на време“, разказа Николай.

Едно от първите неща, които е сготвил, е „истински сериозна палачинка с 8 яйца“, а „най-много е взел от баба си“ в кулинарно отношение. С времето е започнал да готви за своите приятели в студиото, които са оценили уменията му като готвач. Когато обаче казал на майка си, че ще се включи в MasterChef България, тя била изненадана, защото смятала, че не може да готви.

Според Николай всичко ново в кулинарията е добре забравеното старо, което хората го познават отдавна, но сега е окичено с „маркетингова табелка“. Като пример за това той даде постите, които ни подтикват да готвим по-здравословно.

Какво още разказа Николай Маджаров-Файчето за страстта си по готвенето и пътуванията с мотор, гледайте във видеото.