Любо Нейков и Алекс Сърчаджиева разказаха в "Тази събота и неделя" за новата постановка на Лилия Абаджиева "Всички освен мен", чиято премиера мина преди няколко дни със страхотен успех.

„Това е съвременна ситуационна комедия от Щефан Фьогел, която на пръв поглед не е нещо особено. Дори в началото попитахме Лили Абаджиева защо е избрала тази пиеса. Все пак тя поставя Гогол, Шекспир… Тя помоли да й се доверим, защото знае какво иска да направи“ – сподели Александра Сърчаджиева. Според нея се е получил изключително впечатляващ спектакъл, който по думите на някои нейни колеги е на световно ниво.

„За първи път работя с Лили Абаджиева и съм много щастлива! Тя умее да изкара от теб неподозирани неща. Гледа цялостно на нещата и в началото не разбираш някои неща за какво са, но когато представлението е готово, виждаш, че всичко има смисъл“ – допълни актрисата.

„Трябва ти малко време да влезеш в нейната стилистика, в нейния изказ. Оттам нататък комуникацията е дори на телепатично ниво. Лили Абаджиева е чудесен психолог, усеща детайлите. Най-важното е да й се довериш. Сценографията на Васил Абаджиев също много допринася за успеха на спектакъла“ – коментира Любо Нейков.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.