Едно от най-драматичните и завладяващи телевизионни състезания „Мастършеф” свърши, но остават емоциите и равносметките.

Двама от най-добрите български хоби готвачи паузираха живота си в Германия и Великобритания, за да се завърнат у дома и да се борят за титлата „Мастършеф” на България.

Въпреки че живеят далеч от родината, Добрин и Красимира умеят да готвят най-добре с български продукти и смятат, че родната кухня има място на световния кулинарен подиум.

„Ние сме хора, които живеем в чужбина и всеки божи ден оценяваме продуктите, които нашата прекрасна родина ражда – домати, краставици, чушки, патладжани, сирене. Няма нещо, което да не ти липсва. Хората си мислят, че е много лесно да избягаш в чужбина – повярвайте ми не е. Далеч си от любимите хора, от родините и от любимите продукти, които са на една ръка разстояние”, споделя Добрин.

„Моите родители нямаха точно градина, но дядо ми имаше селскостопански двор, в който от малка правя всичко каквото мога – копая, дялкам, помагам като се коли прасе, агне, обезкостявам, махам кожи”, казва Красимира.

Използването на български продукти и уважението към храната беше част от стратегията на двамата участници, която успя да ги доведе до финала. Само на милиметри от спечелването му обаче двамата емигранти трябваше да свалят престилките, защото състезанието за тях приключи.

Добрин и Красимира определят състезанието „Мастършеф” като огромно изпитание, от което те излизат променени и обогатени. Сега са още по-мотивирани да сбъднат мечтите си.

Връщат се в Германия и Англия с много повече самочувствие и хъс да сбъднат мечтите си.

Красимира вече планира световното си кулинарно пътешествие, а Добрин търси нови начини как някой ден да отвори собствен ресторант в България.