Мария Жекова грабна титлата в седмия сезон на кулинарното шоу MasterChef, като спечели надпреварата за най-добър хоби готвач на България и наградата от 100 000 лева.

"Сега вече пред мен са отворени вратите да постигам мечтите си и седя отговорна пред тях да го направя", каза Мария в студиото на "Тази сутрин".

"Вярвам, че бях смела - може би това е, което ми даде преднина. Аз имам смелост и психика да направя нещо, което някой друг не би дръзнал да направи - и това ме отведе до финала и до победата", сподели тя.

"Смелостта да експериментирам с продукти и концепция, която е рискова - не ползвах рецепти, всичко се роди в главата ми. Това е нещото, което беше оценено доста високо от журито, за което много благодаря", допълни Жекова.

"Аз съм голям любител на пухкавите вкусни кексове и редовно вкъщи си приготвяме семпли и постни кексове, които обаче са пълни с вкус и душа", сподели тя за любимите си десерти.

Мария Жекова каза още, че ще инвестира една част от паричната награда, за да прокара водопровод до родопската къща в село Върбово, в която живее, както и за да я реновира и да я запази автентична.

"Най-тъжно ми е, че там са останали много малко хора - в нашата махала има само един постоянен жител. Там се научих да познавам гъбите. Благодарна съм, че местните ни приеха като родни деца", сподели Мария.

"Моята мечта всъщност е малко по-различна от това да отворя ресторант - искам да имам свое място, на което единомислещи хора да се събираме, за да обменяме идеи и опит. Да градим кулинарна култура и да се учим едни от други", казва тя.