С партия „Воля“ имаме доста общ неща и това общо даде началото на този икономически патриотизъм. Така в „Лице в лице“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира обединението на партията му с тази на Веселин Марешки. 

„За четири години сме имали два случая, когато сме били на по-остри позиции с Веселин Марешки. Единият беше размяна на реплики по повод на Изборния кодекс. Втрият случай беше едностранен, аз там не съм отговарял, когато бях избран за зам.-председател на Народното събрание“, каза Симеонов. 

По думите му в доста по-остри противоречия е бил с коалиционните си партньори в досегашното правителство, особено с Волен Сидеров. 

Според него и двете политически сили имат явна и успешна борба с картелите и монополите. При Марешки – в сектора на лекарствата и горивата, а при него – усилията за опазване на малки дестилационни казани и хазарта. 

„Ние не можем да откажем хората от хазарта. Но можем да ограничим въвличането в тази зависимост. Игралните зали нямат нищо общо с масовото предлагане на талончета – на ученици, на пенсионери, във всеки магазин, във всяка лавка. Тази хазартна зависимост се беше превърнала в пандемия, като тази с коронавируса. Ние това го спряхме“, посочи той. 

Лидерът на НФСБ коментира, че казината у нас са с 30% по-малко след промените в Закона за хазарта. 

Симеонов допълни, че преди формирането на коалицията „Воля“-НФСБ всички противоречия между двете партии са били обсъдени и изчистени. „След като България няма интерес от АЕЦ „Белене“, ние сме на една позиция – че не трябва да има“, коментира той и уточни, че по оста Русия-САЩ също няма разминаване в позициите на двете партии. 

Относно изборът на досегашния им коалиционен партньор ВМРО да се яви самостоятелно на изборите, Симеонов посочи, че е бил изненадан, но няма нищо лошо в това. Той коментира, че напоследък има тенденция да се привличат в листите на партиите личности, които са известни в други сфери на обществения живот и нямат опит в политиката. 

Каква оценка даде Симеонов на правителството относно икономическите мерки в отговор на пандемията и идеята да се въведат облекчения за пътуване за ваксинираните срещу COVID-19 – вижте във видеото!