Стремим се да сме трета политическа сила, с Валери Симеонов сме остри камъни, но ни обединяват не дрязгите, а националният интерес. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод регистрацията на Патриотична коалиция - "Воля" и НФСБ в Централната избирателна комисия. 

Той коментира още, че очаква новото обединение да не бъде само новината, но и изненадата на предстоящите избори. 

Снимка: БГНЕС

"Ние сме заедно с г-н Симеонов и сме показали, че сме готови да дадем немалка крачка назад, а да загърбим нашето его в името на националните интереси. Единственото, което ни обединява е не дрязгите, а националния интерес за високи доходи, безплатни лекарства, силна икономика, борба с монополите и не на последно място даже едно от първите неща - корупцията максимално близко до нулата", каза още Марешки".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че новата коалиция протяга ръка към всички патриотични формации, които желаят да се присъединят към тях.

Снимка: БГНЕС

Симеонов и Марешки обявиха вчера, че партиите им ще се явят заедно на парламентарните избори. Политиците обясниха, че само за ден са успели да съберат над 10 хил. подписа. Днес обаче внесоха 4200 за регистрация в комисията.

"Защото аз ценя труда на нашите служители и симпатизанти, бях казал да бъдат 2700, за да не хабим ресурс, но мисля, че около 4200 подписа внасяме, за да сме максимално бързи. Това е само за вчерашния ден - събрали, регистрирали, написали в компютрите и в момента сме готови за внасяне на подписката”, посочи Марешки и допълни, че са ги събирали в цялата страна.

На въпрос дали има формации, с които никога не биха се коалирали, той каза: "Естествено, това е на първо място ДПС, имаме сериозни задръжки по отношение на БСП, но пак повтарям това е въпрос на бъдещи преговори".