Патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ е основната новина на тези избори. Това обяви в „Лице в лице“ лидерът на „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той допълни, че в новото обединение са добре дошли всички партии с патриотични възгледи. 

„Битката започна. Всички, които милеят за тази кауза и не искат да разпиляват патриотичния вот в полза на други формации – да се включат. Очакваме пълна мобилизация на патриотичния вот. С Валери Симеонов ни събра фактът, че можем да загърбим егото си“, каза Марешки. 

Лидерът на „Воля“ коментира и ситуацията с майките на деца с увреждания, при която поиска оставката на сегашния си партньор Валери Симеонов. По думите му тогава не е използвал обидни квалификации към него и медиите преувеличават. 

„Всички бяхме заблудени, мислехме, че тези действия на няколко жени, които се представят като представители на майките на деца с увреждания, те успяха да подлъжат всички. Те идваха на среща с мен и ме подлъгаха. Накрая се оказа, че са партийно формирование на един провален политик от миналото. Това излезе една голяма измама, за да си направят партиен проект и да вкарат в парламента един човек (б.р. Марешки визира Мая Манолова, която подкрепя „Системата ни убива“)“, коментира Марешки. 

Той посочи, че Симеонов не го е питал за исканата оставка. Коментирали са програмите на партиите. Марешки призна, че от доста време са водени разговори с НФСБ за обединение на „независимите патриотични сили“. Относно отделянето на ВМРО и разпада на „Обединени патриоти“, той е на мнение, че причината е его. 

Политикът заяви, че е време младото поколение да влезе във властта, а лица като Татяна Дончева, Мая Манолова и Христо Иванов да отстъпят. Марешки обяви, че не обръща внимание на коментарите в социалните мрежи и новият прякор на коалицията, който стана популярен в мрежата – „НеВоля“ (б.р. от НФСБ и „Воля“). 

Марешки коментира, че АЕЦ „Белене“ няма да бъде разделителна линия в отношенията му със Симеонов. Той призна, че е русофил, но беше категоричен, че винаги ще постави интересите на България на първо място. 

„Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Този строеж, с който един пропаднал политик ходи да се снима…ами, той е бил министър, когато този кокошарник е бил там. Христо Иванов да каже дали е законен. Този строеж е бил там много преди аз да го купя“, заяви Марешки по повод на строежа във варненската Морска градина.

Марешки заяви, че бизнесменът Иво Прокопиев има олигархични зависимости от други държави и уточни, че няма да назовава други имена, защото вече е бил заплашван. „Знаете колко бой изядох и заради това не съм във властта, защото при мен идваха мастити бизнесмени и ми казваха: „Затваряш бензиностанциите и ставаш вицепремиер“. Това се случи в началото на мандата“, коментира той.