Община Варна започва проверка на дейностите в имота в Морската градина, свързван със заместник-председателя на Народното събрание Веселин Марешки.

Заради тежката техника в парка в града вчера беше организиран протест в защита на Морската градина. Там има забрана за строителство от 2012 г. насам.

Главният архитект на Варна Виктор Бузев обясни, че имотът е собственост на фирма, където управител е майката на Марешки.

В общината е получено уведомително писмо, че ще бъде извършен текущ ремонт на три постройки – двуетажна жилищна сграда, сграда на допълващо застрояване и лятна кухня. Целта е подобряване на техническото им състояние и на енергийната им ефективност.

Снимка: btvnovinite.bg

В кадастралната карта е нанесена единствено двуетажната сграда, но главният архитект обясни, че това не изключвало съществуването в миналото и на другите две.

„Ще изискат документация на другите, ако има други сгради, да представи документи за тях, които са цитирани в уведомителното писмо. То все пак го купува от собственици, които го владеят от 30-те години на миналия век, така че би трябвало те да кажат имало ли е такива постройки или не“, коментира Бузев.

Резултатите от проверката трябва да са готови до края на седмица.