„Корнелия Нинова използва оставката, за да предизвика скандал в публичното пространство и в БСП, както прави преди и по времето на всеки избори.“

Това коментира Костадин Паскалев от БСП. 

Той определи поведението на Нинова като неадекватно за политически лидер.

„В навечерието на важни избори за България чухме за оставката като повод тя да изригне срещу президента Радев“, каза Паскалев.

Според него партията се нуждае от млад лидер, а документа, свързан с оставката на Нинова, и който тя е обещала да изпрати на всички, до него не е стигнал.

„Всяко нещо, което казва Корнелия Нинов, аз ще подлагам на съмнение. Ще ви кажа защо, в този документ, който тя е изпратила до някого, не знам на кого, е написала, че подава оставка съгласно член 17 от устава на БСП и незабавно Националния съвет трябва да избере заместник-председател, който трябва да поеме функциите на председателя на партията. В този документ тя е описала как ще дойде заседанието на конгреса, как там тя ще подаде своята оставка, как тя ще бъде констатирана, как чак тогава нещо ще направи Националния съвет и т.н.“, добави той.

Паскалев добави и че с акта си Нинова е искала да доведе до разколебаване на избирателите.

„Нинова иска с приключване на мандата си да не съществува такава партия като БСП“, каза още той.

Относно преговорите за бъдещо правителство с партиите, които евентуално ще съставят мнозинство, трябва да се състави отделна група, смята Паскалев.

"Тя да е съставяне от трима членове на НС на БСП и двама на парламентарната група на БСП или наобратно. Например Кристиян Вигенин може да води преговорите вместо нея (Корнелия Нинова – б.р.), след като стана ясно, че тя подава оставка", добави Паскалев.

Той призова всички да излязат да гласуват в неделя на балотажа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!