Трябва ли или не трябва да има правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - по този въпрос влязоха в спор психиатърът Цветеслава Гълъбова и журналистът Веселин Стойнев в предаването „Лице в лице“. 

Според журналиста кабинет между първата и втората политическа сила не е „толкова негативно“. 

„Това правителство е единственото възможно, то е коалиция формално погледнато, но не означава, че е безпринципно. Това не е брак, това са реалностите, които са единствено възможни в този момент“, каза Веселин Стойнев.

По думите на Цветеслава Гълъбова управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е „безпринципно“.

„Имаме нужда от работещ парламент, но всичко трябва да е стабилно, не овъртолено в зависимости. Ще отидем на избори, няма нищо страшно. Това правителство и тази коалиция нямат доверие след всичко, което се случи. Избирателите на тези хора са излъгани. Кирил Петков миналата година арестува Бойко Борисов“, каза тя. 

По думите на Веселин Стойнев проблемът не е в коалицията. 

„Основният проблем е колко дълго ще изкара този кабинет и дали други сили няма да се намесят в него. Това правителство ще бъде изключително нестабилно и стабилността ще дойде, когато започне да жъне някакви успехи. Трябват му 2-3 месеца. Ако успее да свърши нещо видимо за хората, ще се окаже стабилно, ако не – ще си отиде“, коментира журналистът.

Според Цветеслава Гълъбова правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да просъществува дълго. 

„Нека да извадят чисти хора. Затова сега има  сериозни центробежни сили в коалиционните партньори. Има нормални, честни хора, които са отвратени от дебелоочието на своите лидери“, каза още тя.