Продължаваме промянатаДемократична България“ (ПП-ДБ) се готвят още днес да върнат папката с изпълнен втори мандат на президента Румен Радев.

В парламента кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че съставът на кабинета вече е ясен и ще бъде обявен днес.

На ротационен принцип първи премиер ще е Николай Денков, а след това – Мария Габриел.

„Трябваше да изтеглим няколко политически лица, за да е по-неутрален малко кабинетът. Съставът трябва да бъде и обществено приемлив. Той е направен така, че да може да свърши работа“, каза Денков.

По думите му всеки един от номинираните кандидати си тежи на мястото и ще може да свърши работата, за която е предложен за поста.

Среща, но в широк формат, се проведе и между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС в стаята ДПС. Темата е била търсене на конституционно мнозинство.

ДПС няма да пречи на гласуването на правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но не участва в него, обяви след срещата Мустафа Карадайъ.

„Ние няма да пречим да си съставят кабинет. Бяхме потърсени за подкрепа на конституционната реформа, която ние сме предложили преди година и половина. И ние заявихме, ще участваме разговорите по същество и в конституционната реформа, което изисква парламентарно време“, обясни лидерът на ДПС