Ако мотивите към ветото на президента за Закона на МВР са писани от Пламен Узунов, то те губят стойността си. Това каза в „Лице в лице“ депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Коментарът му идва на фона на поредната „порция“ съобщения, които разпространи прокуратурата и за които твърди, че са между бизнесмена Пламен Бобоков и съветника на президента по правните въпроси Пламен Узунов.

В последния от разпространените чатове двамата участници в разговора обсъждат посланически назначения.

„Забележете – същият този секретар е бил министър на вътрешните работи. Представяте ли си как са назначавани началници, директори на дирекции, на онази служба, за която той е писал мотивите на президента за Закона за МВР?“, коментира Манев.

На въпрос кое има повече тежест – есемесите с подател Prezident- Pl.Uz или последните скандали около властта, включително и твърденията на бизнесмена Васил Божков, че е давал подкупи на управляващите, Манев отговори: „Това са неща, които са защитна реакция на хора, които трябва да отговарят за онова, за което ги пита държавата. Защото прокуратурата по законите и конституцията на тази страна е държавният обвинител. Тя не е обвинителят на Президентството, на Министерския съвет… Тя е обвинителят на държавата и тя защитава по закон интересите на държавата“.

Що се отнася до създаването на още една дирекция за охрана, Манев настоя, че този дебат трябва да се води професионално, включително и с участието на отделите, които работят в НСО.