„Като е станало грешка, пак сме тук и пак отговаряме. Пред кой съм се скрил аз? Кога съм се скрил?“. Така премиерът Бойко Борисов коментира скандала около есемесите между бизнесмена Пламен Бобоков и съветника на президента по правните въпроси Пламен Узунов.

„Аз имам работа, която върша и която не е правена и няма много години след това да се прави. Тези, които нямат работа - от сутрин до вечер ходят някъде да си намерят място, да не коментират. Те вече толкова са заседнали в тресавището. Те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти. Това не е кой да е съветник.

Това му е най-чистият човек - в кавички. Вътрешен министър по време на неговото служебно управление. Смятайте какво е било назад...“, коментира министър-председателят, който пристигна на мястото на инцидента в тунел „Железница“.

Изказването му е в отговор на коментара на президента Румен Радев, който по-рано през деня обобщи започналото разследване за търговия с влияние с думите, че държавното обвинение се очертава като политически играч и дава тон за погазване на закона.

Изказването на държавния глава е относно разпространените от прокуратурата снимки на чатове, за които твърди, че са между бизнесмена Пламен Бобоков и съветника на президента по правните въпроси Пламен Узунов.