„Случващото в момента е комбинация от политическа атака на хора без политически възможности и мафиотски методи. То е немислимо и не може да продължава по същия начин. Единни сме и битката няма да спре“.

Това каза депутатът в ГЕРБ Маноил Манев в предаването „Тази сутрин“. По думите му обаче тази политическо-мафиотска атака няма да подейства по този начин на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Според Манев НСО не си е свършила част от работата, за да се появят „такива мафиотски заплахи към премиера“.

„Снимките всъщност са предназначени за сплашване. Отговорът ни е, че ще се опръскаме с кал, докато газим в нея, но ще продължим напред“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

„Ако на снимката е спалнята, която се намира в държавната резиденция, до нея имат достъп доста хора – охрана, чистачки, поддръжка и други. Въпросът обаче е кой е снимал премиерът, докато спи. Кога го е снимал и защо сега се вадят тези снимки“, на мнение е Манев.

Според него посланието на тези хора е, че могат да правят всичко, което пожелаят. Всесилни са и „няма нужда да отговарят за 18-те си повдигнати обвинения“. С това Маноил Манев визира Васил Божков.

„От другата страна, като се намерят двама-трима политици, които са решили, че калната вълна за тях е хубава - ето я комбинацията. Ще излезе много ясно кои са политиците. Ние казахме много пъти, че има хора, които не искат да отговарят на едни въпроси. Вчера Цветан Цветанов обвини цялата си партия. Той каза такива гнусни неща по отношение на хората, с които е работил, че нямам думи“, каза още Маноил Манев.

„На тази гнусна история, която се развихри вчера, трябва да има отговор и НСО трябва да даде своите отговори. Президентът да не се крие, да излезе и да отговори и за службата, защото той е ръководителят й“, призова депутатът от ГЕРБ.

„Никога не съм си помислял в тази посока за заместване на НСО. Това, което е случва през последните дни, започва да променя и моята визия по темата. За мен доводите бяха, че трябва да има възможност, когато се охраняват хора на по-ниско ниво, МВР да поема охраната им“, коментира още Манев.