Снимките от спалнята на премиера са манипулация, като целта е да бъдат провалени геостратегическите проекти и да се стигне до служебно правителство. Това заяви на брифинг самият Бойко Борисов.

Става дума серия снимки, публикувани първо от сайта „Афера“. Според анонимния автор, кадрите са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. На тях се виждат спящ човек, пари в чекмедже, запалки за пури и пистолет. НСО започна проверка по случая.

„Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат физически“, обяви Борисов, заобиколен от съпартийците си, които на няколко пъти го прекъснаха с аплодисменти.

Самият Борисов не отрече, че е заснет докато спи, но обяви, че в случая става дума за компромат с целенасочено поставяне на предмети на другите кадри.

Снимка: afera.bg

„Точно с тази снимка се показва че всичко е нагласено, точно преди евроизборите е правена. Дали мои съпартийци са го правили – какво и що, прокуратурата ще проверява. Само едно малко момче трябваше да сложат до мен – и да се хвърля…“, заяви премиерът.

Той отбеляза, че заседанията на Изпълнителната комисия са били в същата резиденция: "Кабинетът, спалнята и тоалетната са на един етаж. Всички си ходеха нагоре-надолу. Може да е влизал, да е слагал, да е излизал".

Министър-председателят подчерта, че НСО има достойни служители, но някой все пак може да се е "пробил" срещу пари.

Снимка: afera.bg

Борисов отбеляза, че в стаята си има каса и не би имало нужда да държи пачки в шкаф. Освен това не спял с пистолет до главата. Той каза още, че е можело със същия ефект да го снимат и гол.

Той засегна и проверявания от прокуратурата аудиозапис, за който също се твърди, че е с негово участие: „Има цели звукозаписни студиа създадени (…) от мои думи вземат, подреждат“.

В същото време отбеляза: "Аз, като всеки нормален човек, имам живот. Да съм стерилен и само като пред камера да говоря... Като се ядосам на тях, те са чули много неща от мен, после я прегърна, целуна я (в случая - Цвета Караянчева-б.р.) и ми прощава, защото знае, че го правя с душа!"

"Лее се от сутрин до вечер по всички телевизии, радиа, сайтове компромати срещу мен. Ние сме жертва, ние сме инициатори на това. За кой друг излезе? Чия друга спалня е интересната?!", възмути се Борисов.

Той призна, че ще размисли по въпроса дали да продължи да използва резиденцията.

Кой и защо?

„Кога станахме неугодни – когато извадихме България от една орбита, пратихме я директно с придобиването на новите самолети F-16 блок 70 в истинската евроатлантическа област. Оттогава се роди омразата към нас“, заяви Борисов.

Той посочи и че междувременно се правят „невъзможни геостратегически обекти“ – „Балкански поток“ и интерконектора с Гърция, строят се магистрали „Хемус“, „Струма“ и „Европа“, постигнато е тристранно сътрудничество с бизнеса и синдикатите. „И при едно, и при второ, и при служебно правителство – видяха, че с избори не могат да ни бият“, обяви премиерът.

„Негодници такива! Тук вече свързвам заплахите не с кого да е, а с държавния глава, който трябва да е обединител на нацията. (...) Той беше уличен (става дума за скандала с назначението на бъдещата му по това време жена във ВВС – б.р.) – за да не е само той в калта…“, заяви Борисов.

Снимка: БГНЕС

Според него „яростта“ дошла от изоставането на БСП от ГЕРБ даже по „червените агенции“: „Какво да се направи – да се убие флагманът, да се разпилеят през Цветанов и през други ГЕРБ“.

Той атакува бившия си заместник: "Довчера викаше зад гърба ми "Победа!" и че ГЕРБ е най-силната партия, а всичките, които ги виждате тука според него са боклуци. А неговите... Кои са неговите - тези, за които ние, като Изпълнителна комисия, решихме да снемем доверието от тях!".

Борисов посочи и конкретните си политически противници: "Президентът Радев, оттам БСП, оттам Цветанов, оттам Мая Манолова, оттам Слави Трифонов, оттам всички ДСБ-та по земните кълбета, които са готови да се прегърнат с всеки комунист, само да не е ГЕРБ!".

"Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство - защо? Защото при служебното правителство 1 млрд. и кусур щяха да се насочат в друга посока!", каза още Борисов. По думите му с изказванията за "свирепо служебно правителство" Радев се е заканил да прави "много лоши неща" на ГЕРБ.

Борисов посочи и че неговата охрана и тази на президента спят в едно и също помещение и едните гардове казвали на другите, когато Радев вдигне личния си дрон над резиденцията на Борисов. В резултат, въпреки исканията на Борисов безпилотният летателен апарат да бъде свален, държавният глава бивал предупреждаван и го прибирал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!