Националната служба за охрана започна служебна проверка във връзка със серия снимки, публикувани първо от сайта „Афера“. Това потвърдиха от НСО за bTV.

Според анонимния автор, кадрите са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. Към момента няма никакво потвърждение за истинността на снимките, на които се виждат спящ човек, пари в чекмедже, запалки за пури и пистолет.

Междувременно, агенция ПИК обяви, (първоначално без въобще да споменава снимките), че тече „опит за държавен преврат с участието на НСО“ и охраната на премиера е компрометирана.

„В отговор на тиражирани в медийната среда твърдения, категорично заявяваме, че в нито един момент сигурността на министър-председателя на Република България не е била компрометирана! Незабавно е възложена и вече е в ход служебна проверка“, подчертаха на свой ред от НСО.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че ще направят проверка на по-рано изтеклия аудио запис, за който се твърди, че е с участието на премиера. В него са коментирани вътрешно- и външнополитически теми и въпроси, касаещи конкретен бизнесмен.