Министрите на финансите – Владислав Горанов, на вътрешните работи – Младен Маринов, и на икономиката – Емил Караниколов, ще депозират днес своите оставки.

Те бяха поискани вчера от премиера Бойко Борисов, а решението беше взето след негова среща с областните координатори на партията с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

„Не би трябвало никого да учудват оставките. Ние сме доказали, за разлика например от президента, който в едни сересета е като фигурант, при нас фигурации няма. Никой не е вързан за местата си. Всички възможни инсинуации по темата връзки на ГЕРБ с ДПС трябва да бъдат изчистени“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Маноил Манев, депутат от ГЕРБ.

Според него вече няма как да се правят инсинуации по темата за обвързаност на ГЕРБ с ДПС, а самите инсинуации са били добре подготвена пропаганда.

„Освобождаването на тримата министри е вял опит да се отпуши напрежението. Изходът от цялата ситуация е оставка на цялото правителство“, заяви депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите този ход с оставките на трима министри по-скоро буди недоумение.

„За първи път виждам с оставки някой да се разграничава от някаква политическа сила на практика това потвърждава всички тези и теории, че реалната коалиция, която управлява в момента държавата, са Обединените патриоти и скритият партньор ДПС“, коментира социалистът.

Вижте повече във видеото!