Министрите на финансите – Владислав Горанов, на вътрешните работи – Младен Маринов, и на икономиката – Емил Караниколов, ще депозират днес своите оставки.

Те бяха поискани вчера от премиера Бойко Борисов, а решението беше взето след негова среща с областните координатори на партията с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Тримата министри още снощи декларираха готовност да се оттеглят от постовете си.

Междувременно днес се очавква и коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, на който също ще бъде обсъдена актуалната ситуация в управлението.

Владислав Горанов е финансов министър още от втория кабинет на Бойко Борисов.
Преди това от 1998 г. година работи във финансовото министерство.

В месеците между кабинетите „Борисов 1“ и „Борисов 2“ е избран за депутат, но се отказва с довода, че отива в частния сектор, за да печели повече.

Вътрешният министър Младен Маринов не беше първият избор за поста. Той влиза в кабинета „Борисов 3“ през 2018 г., след като Валентин Радев подаде оставка.

Маринов е в полицейските структури още от 1991 г., като преди да оглави министерството беше главен секретар на МВР.

Икономическият министър Емил Караниколов влиза в правителството от квотата на „Атака“, които вече не са част от управляващата коалиция. Преди това работи в Столичната община и областната администрация. 7 години оглавява Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.