„Няма обща вина - тя е ясна и конкретна. Вината е на Бойко Рашков. През 2021 година говорихме, не знам колко пъти да повтаряме, че поддръжката на оградата не трябва да отива при МВР, защото няма възможност“.

Това заяви в „Лице в лице“ депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той е и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешен ред.

Според него средства, предназначени за ремонт на оградата, са били пренасочени за други цели.

„Министерството на отбраната и МВР са си правили някакво прехвърляне. Иван Демерджиев не пожела да излезе и обяви истините, а тръгна да търси виновна“, добави Манев.

Полицейският участък в Болярово трябва да бъде възстановен, а служебният министър на вътрешните работи трябва да подаде оставка, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

 „Не събраха достойнство и смелост да посочат истинските проблеми, да ги изведат пред скоби и да работят по отстраняването им. Не да излизат и да обясняват как друг е виновен“, обясни Маноил Манев.

Коалиционната формула

Според него има коалиционна формула на гражданите, които искат правителство, което да премине през кризите и зимата.

„Записва се ясно и точно какво ще прави това правителство, колко време ще го прави, писмени ангажименти за приоритети, за компетенциите“, посочи той.

 „Парламентът работи с добри мнозинства, което означава, че имаме общи виждания и решения, които са важни за всички избирателя. Аз съм умерен оптимист“.