„Чувствам се част от един проект, изпълнен със смисъл и ентусиазъм и нулев политически инженеринг. Мисля, че споменахме достатъчно пъти, че президентът Радев не е зад този проект, не инженира този проект, не дава хора за този проект и не участва в този проект“, заяви Даниел Лорел от „Продължаваме промяната“ в „Лице в лице“.

А в отговор на въпроса защо от новата политическа сила подкрепят Румен Радев за президент, Лорел отговори: „Създаде служебно правителство и го остави да работи без намеса, това е нещо, което много ценим. Даде възможност на част от нас да направят правилните неща макар в рамките на един месец“.

По думите му много „играчи на политическата сцена ги обвиняват“, че искат да откъснат структури от техните партии“, но „това са някакви хора, които говорят от наше име“, без да са били оторизирани, което „явно е модерно", каза Лорел.

Политикът и предприемач коментира и обвиненията на Любомир Каримански от ИТН за конфликт на интереси заради фактът, че съпругата му е била заместник-министър на финансите при Асен Василев, а той е работел с програма "Джереми" на ЕС за подпомагане на малки и средни предприятия. Между Фонда на фондовете и "Джереми" няма никаква връзка, по програмата се осъществява контрол от Европейския инвестиционен фонд и "българската администрация не участва в процедурата", а неговата фонд е бил създаден още през 2018 г. и нито Кирил Петков, нито Асен Василев имат нещо общо с него. 

"Всеки един от нас напуска старите си бизнеси, което е едно изключително тежко решение, но милеем повече за България, затова се заемаме с правенето на политики у нас'', заяви Лорер. Той посочи, че това е част от така наречени "договор за почтеност" и означава оттегляне от управлението на тези бизнеси.

"Нямаме илюзии, че управление на държава и управление на бизнес е едно и също. Управлението на бизнес е фокусирано върху създаване на поминък и правене на печалба. Управлението на държавата е фокусирано върху благоденствието на гражданите и това са различни неща. Заедно с това обаче управлението на държавата включва много от елементите, които има в един успешен бизнес като управление на бюджет, постигане на съгласие как той да бъде изхарчен и големи групи хора и мисля, че през последните месеци успяхме да покажем, че с това се справяме успешно", заяви Лорер. 

Вижте целия разговор във видеото.