Искаме „Продължаваме промяната“ да е името на коалицията ни. Това заяви Калина Константинова от политическата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Константинова идва от екипа на Петков в Министерството на икономиката, била е негов заместник и съветник. 

„На финала на това, което направихме като отбор в Министерството на икономиката, седяхме с щафетата отпред и си представихме, че ще го направим по-лесно за партиите, които съставят кабинет и да продължат промяната, която стартирахме. За съжаление се оказа, че нещата не изглеждат така. Всички задачи, които стартирахме, не са за 4 месеца. Не са задачи за още два месеца и решихме, че ако искаме промяната да се случи, трябва да продължим със собствени сили да работим за това“, каза Константинова. 

По думите ѝ тя се познава с Петков и Василев от над 15 г. Запознала се е с тях покрай малкия ѝ брат, който бил част от „Харвардския клас“ на двамата в СУ „Климент Охридски“. Константинова обясни, че досега не е била част от нито една партия. 

Формацията „Продължаваме промяната“ все още търси партия мандатоносител, водят се преговори с няколко различни партии. Относно информацията, че една от тях е „Волт“ на Настимир Ананиев тя отговори, че не е запозната, защото не е участвала в тези преговори. 

„Искаме да ни помогнат да бъдат нашата опаковка, за да се явим на изборите. Няма да търсим да крадем депутати от други партии. Искаме нашата коалиция да се казва „Продължаваме промяната“, добави Константинова. 

Тя отхвърли твърденията, че са „президентска партия“, но беше категорична, че ще го подкрепят Румен Радев на предстоящия вот.

За приоритетите им тя заяви: „Държавата трябва да се махне от пътя на бизнеса, за да може той добре да си свърши работата. Трябва да осигури една справедлива среда, така че инвеститорите да дойдат, но тази среда трябва да е привлекателна и за хората“.