„Имах въпроси към министър Кирил Петков. Защо смятате, че това е атака? Нека да мерим с един и същ аршин към всички. Смятам, като човек на финансите, че е изключително важно да има стандарти. Когато установим определен стандарт, той трябва да бъде прилаган към всички по един и същ начин. Не виждам нищо притеснително в задаването на въпроси“, каза депутатът Любомир Каримански от „Има такъв народ“ в „Лице в лице“.

По думите му той е участвал активно в протестите миналата година, когато е бил в България и по това време се е запознал с Петков, като е подходил доста дружелюбно.

„Смути ме, че не се отвори "кутията на Пандора" - Фонда на фондовете. Чули ли сте една критика за Фонда на фондовете? Има ли едно нещо разкрито от министерството на финансите или министерството на икономиката? Не само, че смятам, че там има проблем, смятам, че програмите са изключително неефективни. Това не е само мое мнение, но и на БТПП. Целта на създаването му от ГЕРБ беше да има финансови посредници, които да прибират много високи комисиони. И не разбирам защо Кирил Петков с неговите добри намерения не откри нищо в този фонд", коментира Каримански.

"Притеснително за мен е, че заместник-министър (Виолета) Лорер във финансите, нейният съпруг е партньор на министерството на икономиката по (програма) "Джереми". Може да няма конфликт на интереси, но за мен е притеснително. Нека да излезнат да кажат. Най-добре е човек да бъде питан за всичко. За мен няма неудобни въпроси и предпочитам да отговарям", каза депутатът от ИТН.

По думите на Каримански той е разкрил още преди година пре камерите при Слави Трифонов злоупотребите в ББР, за които сега говори министър Кирил Петков. 

Вижте целия разговор във видеото.