Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев официално влизат в политиката. Те представиха днес политическя си проект „Продължаваме промяната“ и обявиха четири основни цели.

Петков и Василев дадоха заявка за управление и обявиха, че в следващия парламент очакват „коалиция на почтените“. Все още обаче преговарят с няколко партии и търсят мандатоносител, с когото да се явят на вота на 14 ноември. Преговорят с 7-8 партии за мандатоносител.

„Продължаваме промяната“ се обявява срещу корупцията, в защита на малкия и среден бизнес, за привличане на високотехнологични инвестиции и по-справедливо разпределение на благата. Против политическото номадство са и искат договор за почтеност към хората, които ще се присъденият към тях и да имат карирера извън политиката. 

Все още се търси партия мандатоносител, водят се преговори с няколко, като условиято е да не искат пари и места в листите.

Петков и Василев отново подчертаха, че проектът не е президентска партия. Вече обаче е ясно кого подкрепят за вота за държавен глава – настоящия президет Румен Радев.

Бившите служебни министри заявиха, че през следващите 4 години искат да продължат промяната започната преди четири месеца.

И Кирил Петков, и Асен Василев ще се кандидатират за депутати. Двамата ще са съпредседатели в проекта.

Техен заместник вероятно ще бъде Даниел Лорер, бивш председател на комисията по прозрачност към Министерство на икономиката.

Той е близък приятел и колега с Василев и Петков, водил е харвардски курсове към СУ. Инвеститор и предприемач с опит в няколко държави.

Част от проекта е и Калина Константинова, бивш зам.-министър на икономиката. Учила е икономика в Ню Йорк и Лондон. Работила е в частния и публичния сектор.

И още една една от заместничките на Кирил Петков в икономиката се включва в проекта – това е Яна Балникова.

Завършила е японистика в Софийския университет, има 13-годишен опит в аутсорсинга и е ръководила успешна международна фирма в България.

Сред членовете ще е и Никола Минчев, който е адвокат, завършил Софийския университет.

Също и Деница Симеонова, социален предприемач, завършила Техническия университет, бивш съветник на Асен Василев във финансовото министерство.

Всички те ще бъдат кандидати за депутати.