След конгреса на БСП в неделя остава усещането, че не е имало нужда от него. Останаха много въпроси, нека Корнелия Нинова каже кой е оказвал натиск на делегатите. Това коментира в "Лице в лице" Красимир Янков от БСП след оттеглянето на оставката на председателя на левицата.

Корнелия Нинова вчера изненадващо отказа да подаде оставка и пред конгреса на партията, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост.

Тя заяви днес пред „Тази сутрин”, че бизнесмени са искали да повлияят на крайните решения на някои делегати.

„Очаквам председателят на БСП да е конкретен, ако тя се страхува, това не е моят лидер. Щом е имало бизнесмени, които са се намесвали в партията, да стане ясно кои са с имена. Недопустимо е в политическия живот и в нашата партия да има такива съмнения за тези процеси и ако има - трябва всички да се противопоставим, но ние не знам кои са”, коментира Янков.

По думите му в момента партията работи по различен начин от преди и това е лошо. Самият той е заявил желание да се кандидатира за лидер, ако се стигне до евентуален избор.

Той също така коментира, че не се чува гласа на инакомислещите в партията, но не смята, че има вътрешна опозиция. Всички сме социалисти, добави Янков.

Той обясни и че не знае след този конгрес кой ще плаща и политическата, и финансовата сметка. Според него в партията няма пари. По думите му са изхарчени 8-9 милиона лева за 4-5 месеца.

Вижте целия разговор във видеото.