Хората трябва да имат свободата, да избират как да живеят. Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на партия „ВъзражданеКостадин Костадинов.

„Това, което виждаме в България през последните 33 години, е една управлявана отвън територия. В момента ние събираме подписи за референдум в защита на българския лев. В хода на кампанията медии, политици, наблюдатели, коментатори и всякакви обществено ангажирани личности се упражняваха по темата как не трябва да има референдум не трябва да бъдат питани хората, защото те не зная, неграмотни са, не бива да бъдат питани и нямат право да вземат решение. Това е опасно за демокрацията“, обясни той, защо слоганът на кампанията им е „Изберете свободата“.

Костадин Костадинов е категоричен, че хората трябва да имат свободата, да избират какъв ще е техният живот. За него е грешно да се твърди, че „някой друг знае по-добре от теб и не бива да се опитваш да разсъждаваш по дадена тема, защото решенията вече са взети“.

„Ние се връщаме обратно в комунизма, когато една партия решаваше какво знаят и искат хората и говореше от тяхно име. Това е пълен абсурд. Затова ние призоваваме българските граждани да изберат свободата. Това е най-трудният избор“, категоричен беше той.

Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че най-демократичната държава в света е Швейцария – нейното държавно управление се дава за пример от десетилетия. Затова той е изненадан от това, как така „референдумът - основополагащ камък на демокрацията, се оказва нещо много опасно“. Според него обаче, на хората трябва да се обяснява какви са плюсовете и минусите от всяка взето решение, за да заявят своята свободна воля.

„В предизборната си кампания ние обясняваме на хората най-важното – че те могат всичко и от тях зависи всичко. Вчера един политически лидер каза, че без ЕС и НАТО България е едно нищо. Това е абсурдно, не може да се говори така“, категоричен е той. Според него страната ни може да се защитава сама, ако се купи нова бойна техника. Той припомни и това, че страната ни е взема решение да се купят осем американски изтребителя, които не е ясно кога ще дойдат.

Костадин Костадинов коментира състоянието на българската армия, евентуалните опасности за сигурността на страната, войната в Украйна и демографската програма на „Възраждане“. Вижте повече във видеото.