През последните дни парламентарната група на ГЕРБ действа като някаква диверсионна група, откъде се снабдиха с този запис, как ни записаха и сега да излизат да коментират. Изумен съм как се случи това нещо, каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в предаването „Лице в лице“ по повод изтеклия запис от парламента на заседание на ДБ.

„Направихме заседание на парламентарната група, за да обсъдим това, което се е случило през седмицата, да запознаем колегите с всичко, което касае преговорния процес, да обсъдим рисковете пред създаването на мнозинство и правителство“, каза Атанасов.

Той допълни, че това, което са обсъждали, е била информация от срещата им вчера, от разговорите с другите депутати и как ще се развие процесът.

„Защото „стафът“ на парламента в голяма част е този, който беше назначен по времето на ГЕРБ. Досега такъв случай не е имало, някой да бъде записан по този начин“, каза още Атанасов.

"Ние от ДБ се отнасяме сериозно към този процес, държавнически, а не тяснопартийно, защото предизвикателствата, кризите, в които се намира България, са много по-големи от различията, които имаме. Защото на България в следващите месеци й трябва парламент“, отбелязва още Атанас Атанасов.

По думите му първият етап от преговорите завършва днес:

„А именно по програмата – тя беше изработена между ПП, ДБ и БСП. Там сме разписали за 6-месечен срок какви действия трябва да бъдат извършени. Тя беше предоставени и на ИТН. Те са направили своите предложения и  в понеделник трябва да имаме консолидирана програма“, обясни Атанас Атанасов.

След това предстои обсъждане на структури и персонален състав на правителството, добави той.