„Чухме родителите на загинали деца, защото те са сблъскали със системата и посочиха неща, които не работят – бавните експертизи. В момента, ако трябва да ви вземат кръвна проба за наркотици, може да отнеме до 6 месеца. Правителството е поставило като приоритет пробите да излизат до една седмица. Ще се закупи нужната апаратура, ще има четири нови клиники“, каза депутатът от ПП-ДБ Настинир Ананиев е предаването „Лице в лице“.

По думите му хората искат бързо правосъдие. Част от реформата, които депутатите искат да направят е свързана с промени в Наказателния кодекс и въвеждането на термина „пътно убийство“.

„Докато излезе самата присъда ти едва ли не си я излежал. Правосъдието липсва, искаме да се преборим с чувството за безнаказаност. В момента чакаме закон от МВР с 40-50 промени в закона за движение по пътищата. Една от промените е намаляване на скоростта на магистралите от 140 на 130 км/ч, в градската централна част да не се кара с повече от 30 км/ч.“, допълни Ананиев. 

Според него едно от решенията със справянето със скоростта е въвеждането на средна такава. 

 

Той коментира и темата с Алексей Петров и ролята му в сглобката.

„ПП няма скелети в гардероба. Кирил Петков ясно заяви вчера, че никога не е имало среща между Бойко Борисов, Алексей Петров и него. Възможно е да е искано вниманието да бъде отклонено от „турско-руски Балкански поток““, заяви Настимир Ананиев.