„Алексей Петров създаде логистиката за кабинета. На срещата не е присъствал, бяхме аз, Кирил и Асен. Спекулация, е че правителството се дължи на Алексей Петров“. Това каза от Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше в града да разгледа ново онкологично отделение в болница „Дева Мария“.

Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателя на „Продължаваме промянатаКирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

Той призова да бъде уволнен съветникът на министъра на отбраната Мустафа Емин заради случая в „Пирогов“. Ако ГЕРБ беше на власт не само съветникът, а и министърът щеше да е уволнен, обяви Борисов.

Отговори и на критиките на президента Румен Радев към правителството: „Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики – да критикува. С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах – надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна“.

В коментар за новото онкологично отделение в бургаската болница Бойко Борисов сподели, че сестра му – д-р Красимира Иванова, е болна от рак. Даде и заявка да върне български медици от чужбина в България.

Потърсени за коментар, и Кирил Петков, и Асен Василев, не отговаряха на телефоните си.