С брат ми не говорим за работа, каза в предаването „120 минути“ по bTV д-р Красимира Иванова, сестрата на министър-председателя Бойко Борисов.

Тя е лекар в Първа специализирана АГ болница.

Когато се чуваме или виждаме, си говорим за семейни неща – за внуците. Аз си имам моята професия, от която той нищо не разбира, нито аз разбирам от неговата, а той си има достатъчно съветници и няма да се бъркам в тяхната работа, коментира д-р Иванова.

По думите ѝ в момента здравният министър е „перфектен“ и тя се надява, че ще има реформа, от която ще произтече добро и за пациентите, и за лекарите и медицинските работници. Едно от най-важните неща обаче е да се задържат лекарите в България.

Снимка: bTV

За посегателствата над лекари д-р Иванова коментира, че и тя, както и колегите ѝ, се чувстват притеснени, унизени и неудовлетворени, че трудът им не е оценен.

Пред bTV тя разказа, че за пръв път влязла в родилно отделение 5 – 6 години след като започнала работа и трябвало да се учи в движение. Толкова много обаче ѝ харесало, че усетила, че това е нейното призвание – да работи с новородени. И така до ден днешен.

Снимка: bTV

Вижте повече във видеото: