Неделният ден точно преди седмица започна с първото интервю на премиeра Бойко Борисов след летните протести. Под заглавието "Политикът, пистолетът и парите" германският вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" публикува обясненията на Борисов за снимките от спалнята му в правителствената резиденция. Премиерът заявява, че те са разпространени, заради реформите, които прави. И твърди, че е снимала жена, която сравнява с Мата Хари. 

"Имам ли личен живот? Разбира се, че имам. Ако това интересува хората, мога да кажа: Аз съм човек с човешки потребности….Никога през тези години, когато дама ме е посещавала, охраната не е проверявала чантата й и не я претърсвала…Една красива жена може много лесно да преодолее моята отбрана. Така моите врагове вмъкват златото и пачките в дома ми. Снимат ме докато спя, а по друго време правят снимките с парите и златото на нощното ми шкафче. А освен това има и видеозапис, който извършителите показват - може да се види как някой се движи из помещението. Показва се банята, съблекалнята и накрая спалнята. Там има много шкафове, но човекът, който снима видеото, отива целенасочено към едно нощно шкафче и дърпа чекмеджето, в което се виждат пари и златни кюлчета", посочва в интервюто българският премиер. 

Снимка: btvnovinite.bg

Интервюто на Борисов постави нови въпроси: в безопасност ли е българският премиер, ако в резиденцията му влизат хора, без проверка от НСО. Дал ли е показания министър-председателят пред прокуратурата коя според него е жената, която е снимала в спалнята му? 

Още въпроси постави и интервюто на Атанас и Пламен Бобокови пред bTV: 

"Има един триумвират, който управлява България - Борисов, Пеевски и Гешев. Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, това е Пеевски, но човекът, който е организирал цялата интрига,  този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той поне 10 Oскара за главна мъжка роля заслужава този човек“, заяви Пламен Бобоков в предаването "120 минути". 

В деня след интервюто пред bTV Пламен Бобоков получи още едно обвинение от прокуратурата -  за държане на археологически обекти без регистрация. А в средата на седмицата вестник "Капитал" съобщи, че комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат разследва депутатa от ДПС Делян Пеевски за това, че се е опитал да прикрие нелегални плащания през посредници, за да наеме американски лобисти, които да подобрят репутацията му в САЩ. От изданието се позовават на лобистка фирма, която представлява фамилията Бобокови в Съединените щати.

А на наша територия се заговори за отлагане на изборите. Според ЦИК която определя датата, президентът трябва да отчете епидемичната обстановка в страната. 

"Президентът може да премести датата, с която ще бъде определен изборният ден, в рамките на два месеца по конституция - до края на месец май“, обясни Таня Цанева – говорител на ЦИК. 

От ГЕРБ не се произнесоха по темата, но ДПС и Обединените патриоти излязоха с аргументи защо е добре да има отлагане на изборите. 

"Изборите ще се проведат в по-добра здравословна среда и с предстоящото ваксиниране бихме били в по - добра ситуация април или  май отколкото в края на март", според Хамид Хамид от ДПС. 

"Не можем да лишим хиляди хора от глас, когато те са поставени под карантина трябва да се намери баланс между тези два мотива", смята Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". 

От БСП поискаха да останат през март, а от администрацията на президента обявиха, че той не предвижда отлагане. 

И още една тема постави гостуването на земеделския министър Десислава Танева в сутрешния блок на bTV. С пари от Европа България ще възстановява напоителните системи. 

"Това възстановяване е изключително необходимо, системите не са достатъчно добре подържани или унищожавани в продължение на 30 години“, посочи министърът.