Снимките от моята спалня са постановка и компромат, създадени по учебник на КГБ. Олигархията ме атакува, защото България влезе в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди. Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за престижния германски вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

„Политикът, пистолетът и парите” -  това е оригиналното заглавие на интервюто на страниците на изданието. И подзаглавие: „Личният живот на българския премиер Бойко Борисов се превърна в политика. Причината: снимки от неговата спалня.” 

Журналистът Михаел Мартенс, който е специалист по Балканите и следи отдавна случващото се в региона, започва разговора с въпрос за предполагаемите снимки от спалнята на нашия премиер, като отбелязва, че интервю с един министър-председател „не бива да засяга тема като неговата спалнята и това не е работа на обществото“, но появата на кадрите в чуждите медии и думите на Борисов, че станалото има политическо естество, изискват неговото обяснение за случая.

"Снимките от спалнята ми са компромат в стила на КГБ"

Борисов обяснява, че снимките са следствие от приемането на България в чакалнята на еврото и банковия съюз, което предизвикало недоволството на „олигарсите в България“, които са „осъзнали какво съм направил“. По думите на премиера ни сега те не могат да заобикалят българската банкова система, защото контролът е на „европейско ниво“.

Като причина за атаката срещу него премиерът посочва и успехите си в борбата срещу контрабандата на тютюн, която е на стойност стотици милиони евро, и дава като пример акцията срещу нелегалната фабрика за цигари в Пловдив.

Борисов споменава като причина за недоволството на неговите врагове и закупуването на изтребителите Ф-16, желанието за диверсификация на газовите доставки за България, енергийните проекти и дори отзоваването на руски дипломати в подозрение за шпионаж. Като възможна цел премиерът вижда опит за отстраняването му и загуба на изборите.  

„Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели“, казва Борисов.

„Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, допълва премиерът.

По неговите думи в България отдавна действа „черен пазар за компромати“, а неговите опоненти се опитват да го очернят с такива кампании преди избори. Борисов дава пример с публикациите, че притежава къща в Барселона или разпространяването на история, че е собственик на гръцки остров, „където се твърди, че бил убил манекенка“.

„Този план е подготвян от години и всички мои реформи още повече пришпориха моите врагове. И така преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Само по себе си това не е достатъчно за желаното въздействие на извършителите. Трябва да има и нещо, което да ужаси хората. Затова поставят златни кюлчета, пачки и пистолет на нощното ми шкафче и ги снимат", казва Борисов.

"Снимките са направени от жена като Мата Хари"

От разговора се разбира, че според Борисов снимките в неговата спалня са направени от жена, която той сравнява с Мата Хари – прочутата шпионка, която използвала своята женственост, за да постига целите си.

Снимка: ФАЦ

„Имам ли личен живот? Разбира се, че имам. Ако това интересува хората, мога да кажа: Аз съм човек с човешки потребности…“, казва Борисов.

Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон.

„Никога през тези година, когато дама ме е посещавала, охраната не е проверявала чантата й и не я претърсвала…Една красива жена може много лесно да преодолее моята отбрана. Така моите врагове вмъкват златото и пачките в дома ми. Снимат ме докато спя, а по друго време правят снимките с парите и златото на нощното ми шкафче.  А освен това има и видеозапис, който извършителите показват- може да се види как някой се движи из помещението. Показва се банята, съблекалнята и накрая спалнята. Там има много шкафове, но човекът, който снима видеото,  отива целенасочено към едно  нощно шкафче и дърпа чекмеджето, в което се виждат пари и златни кюлчета”, казва Борисов.

След случилото се „вече не искам да видя жена“, споделя премиерът.

"Докладът на ЕК за България е обективен, но резолюцията на ЕП е политическа"

Борисов коментира доклада на ЕК и резолюцията на Европарламента за ситуацията с върховенството на закона и корупцията в България. По неговите думи докладът е обективен, но резолюцията е политическа и резултат от усилията на политическите сили на неговите противници в Европарламента.

А на въпрос за слабите мерки в борбата с корупцията контрира с примери за политици, срещу които се водят разследвания и дава за пример делото срещу бившия екоминистър, което ще започне скоро.

"Винаги съм уважавал протестиращите"

Борисов говори и за последните протести с искане за неговата оставка: „Винаги съм говорил с уважение за протестиращите. Също и това лято. Откакто съм премиер, винаги съм се срещал с демонстрантите – учители, лекари… “.

Попитан дали не обижда към протестиращите като ги нарича „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изгнание",  Борисов казва, че самият Божков се е посочил като контролиращ протестите в „законно записани“ от прокуратурата телефонни разговори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!