„Ние можем да имаме партньори, ако партньорите ни се държат като партньори. Коалицията според нашите бивши партньори от „Продължаваме промяната“ означава те да издават заповеди, а другите да изпълняват. Човекът, който каза, че сме мафия, ще бъде осъден от Слави Трифонов“.

Това заяви в предаването „120 минути“ зам.-председателят на „Има такъв народТошко Йорданов.

„Бяхме една година вътре и видяхме как лицемерието е издигнато на професионално ниво“, добави той.

„България трябва да има доставки на газ от различни източници на природен газ. Трябва да има правителство, ние трябва да сме част от него, за да носим отговорност. Трябва да се запознаем с текущата ситуация, защото нещата са се променили. Нашите енергийни специалисти ще дадат решение“, подчерта Йорданов.

„Повечето журналисти се плъзгат по последствията, а не по причината. Ние сме членове на ЕС и НАТО и няма да застанем на страната на Русия в тази война. Ние се присъединихме към санкциите. Отказахме искането на "Газпром". Имаше европейско потупване по рамото и обещания за действия, които останаха във въздуха. Германия, Гърция и Италия намериха начин за разплащане с "Газпром". Асен Василев отказа плащането. След това дойдоха посредниците“.

„Щетите за България можеха да са по-малки, ако Асен Василев не се намеси в сфера, която не е неговата – за енергетика си има министър“, категоричен е зам.-председателят на ИТН.

Според него фактите са, че договорът с „Газпром“ дава възможност за по-ниски цени на природния газ, като по този начин инфлацията е щяла да бъде по-ниска.

Йорданов сподели, че на мястото на обявеното изграждане на завод за електрически автомобили край Ловеч има изграден фотоволтаичен парк.

"Никой не провери, че тази фирма не е направила един електроавтомобил в цялата си история", посочи той.