„Ако някой ден хората решат, че мога да съм полезен, защо не“. Така Кубрат Пулев отговори на въпроса ще влезе ли в политиката в интервю за предаването „120 минути“.

„Смятам, че имам още какво да дам на спорта, на феновете на бокса… На този етап може би не съм добил тази смелост. Не съм от хората, които са страхливи и притеснителни, напротив прекалено храбър съм на моменти“, уточни Пулев.

По-думите му не е добре, че ще има предсрочни парламентарни избори заради високите разходи за провеждането им и забавянето на всички процеси в държавата.

„В крайна сметка партиите и техните лидери трябва да превъзмогнат личното его и партийните интерес, а да помислят за интересите на България“, смята спортистът.

Той призна, че е бил приятел с лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, но се е разочаровал от него. Пулев смята, че Борисов се е обградил с неподходящи хора.

На коментара на премиера в оставка, че след номинацията на Антоанета Стефанова от „Има такъв народ“ някоя друга партия ще номинира Кубрат Пулев и това не е сериозно, боксьорът отговори: „И в ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. Така поставени нещата, аз мога да отговоря много грубо, но няма да го направя“.

Той смята, че Слави Трифонов е трябвало да поеме лично отговорност за мандата на партията си.

 „Надявам се Слави Трифонов да е здравословно добре, но в крайна сметка може да излезе и да каже, ако има някакви лични проблеми, а не да се крие“, коментира спортистът.

По думите му на България ѝ трябват силни личности, които да поведат народа, а Трифонов със сигурност не е такава личност.

Гледайте цялото интервю във видеото!