Огорчена съм от липсата на признание към успелите хора в България. Това каза световно известната оперна певица Дарина Такова след скандала, при който бе отказано на оперната прима да участва в конкурс за преподавател в музикалното училище през лятото.

Преди години Дарина Такова претърпява хирургическа интервенция, която уврежда необратимо гласна струна. А с пост в социалната мрежа "Фейсбук" тя обяви, че въпреки че не пее, Националното музикално училище изисква именно гласът й да бъде оценен от специална комисия, за да се докаже дали може да преподава. 

В специално интервю за "120 минути" певицата поясни, че проблемът с гласната й струна е заради грешна диагноза и операция. 

Освен това оперната прима заяви, че няма обида нито към директорката Столина Добрева, нито към министърa на културата Боил Банов. 

"Но след такъв скандал, не мога да си представя да преподавам на децата от училището", така отговори Дарина Такова на въпроса защо след края на скандала и предложението да бъде почетен преподавател в училището тя се отказва. 

Вижте целия разговор във видеото.