Schwarz IT Bulgaria и Bulgaria Wants You се обединяват в привличането на IT специалисти. Немската компания, която е дигиталното сърце на водещата световна ритейл група Schwarz, става основен IT партньор на кампанията за 2022г.

Schwarz IT Bulgaria разработи смела стратегия за изграждане и развитие на екипа си, която се разгръща в няколко основни направления – обучения и повишаване на знанията; отлични условия на труд (заплащане, социални придобивки); иновации и креативност; разработване на смислени проекти, които водят до реална промяна в качеството на живот; привличане на повече жени в професията.

Една от основните цели на компанията е да привлича и задържа специалисти, като покаже на хората, които искат да се развиват, че могат да го направят в България, и Schwarz IT може да бъде тяхното мечтано място за работа. За да е пълноценен процесът по привличането на перспективни кадри, компанията реализира успешно и друга смела идея – връщането им от чужбина. Амбицията на компанията да привлече българи с успешна кариера, международен опит и знания, вече дава резултат. До момента към екипа са се присъединили 15 топ специалисти, които избраха да се върнат в България и да работят за Schwarz IT. Ето защо компанията участва и в инициативата „ДНК карта – билет за завръщане!“, насочена именно към IT експерти придобили опит в чужбина, които компанията иска да присъедини към нейния екип, като им осигурява по 10 000 лв. за тяхното завръщане.

Не на последно място е и предизвикателството да се увеличи дамският екип в Schwarz IT, което също е заложено във визията за развитие на компанията. Днес 30% от специалистите във фирмата са жени, но амбицията е този процент да нараства с бързи темпове.

Schwarz IT ще се включи в кариерните събития на Bulgaria Wants You, които ще се проведат в Мюнхен и Лондон.

За Schwarz IT България

Schwarz IT България е дигиталното сърце на водещата световна ритейл група Schwarz. Групата, със седалище Neckarsulm в Баден-Вюртемберг, обединява познатите в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland, компанията за рециклиране Pre Zero и компанията за производство Schwarz Produktion.

Schwarz IT България обслужва и предоставя IT решения на четирите подразделения на водещата световна ритейл група с около 500 000 служители по целия свят и над 12 900 магазина в повече от 30 страни. Като един от централните доставчици на IT услуги, Schwarz IT България отговаря за предоставянето на IT инфраструктура, платформи и бизнес приложения. Сред целите за развитие на технологичната компания в следващите три години е екипът да се разшири с минимум още 100 работни места. Научете повече на bg.it.schwarz