Bulgaria Wants You официално обяви имената на Ивет Лалова и Надежда Нейнски като свои лектори на събитието „Кариера и живот – защо в България?“. То ще се проведе на 20 октомври в Лондон и отново има амбицията да се превърне в най-мащабния форум за българи на Острова.

 

Негови организатори са основателите на Bulgaria Wants You – Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието ще се проведе за втори път в сградата на Кралското географско дружество и е напълно безплатно след регистрация на сайта на Платформата https://bulgariawantsyou.com/events/london.

„Това са не просто трима успели българи, а личности, които имат какво да ни кажат. Те ще бъдат за първи път на една сцена, обединени от обща мисия – да покажат на сънародниците ни в чужбина, че България малко по малко се превръща в едно добро място за кариера и живот. Лично аз нямам търпение да чуя техните думи и да съпреживея емоцията на всички българи в залата“, признава Андрей Арнаудов. 

„Приех поканата отново да бъда част от събитие на Bulgaria Wants You, защото виждам нужда да говоря по темата за „смисъла“. В целия ми професионален път тази тема е била свързана с България и работата ми за нея е била най-истинското ми професионално удовлетворение“, споделя Надежда Нейнски пред Платформата.

Като дипломат и експерт по „Международни отношения“ г-жа Нейнски е единствената жена от Европа сред 45-те лидери от цял свят в Harvard Advanced Leadership Initiative. В това свое качество тя участва в изготвянето на геополитически анализи за променящия се световен ред и до днес.

"Изключително щастлива съм, че имам възможността да бъда част от това събитие и да вдъхновя повече българи да обмислят възможността за развитие в България. Страната ни предлага много възможности за личностно и професионално израстване, и съм убедена, че с правилната мотивация и подкрепа, всеки може да намери своето място у нас", коментира Ивет Лалова пред Bulgaria Wants You.

„Кариера и живот – защо в България?“ ще бъде подкрепен и от бизнеса с редица представители, които ще разкажат за кариерните възможности в България и за свободните работни позиции в техните компании. Участие ще вземат най-отговорните работодатели в страната, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.

Повече за всички събития, които Платформата организира тази година, може да прочетете тук https://bulgariawantsyou. com/events.