Ръководството на Орландо Меджик обмисля като първи избор в драфта крилото на Дюк Джей Джей Ридик, независимо от неспирните критики към играта и физическите му качества, които напоследък се срещат от специалистите в САЩ.

Познат като един от най-мразените баскетболисти в САЩ напоследък Ридик е окачествяван като несъразмерен, бавен, безотоговорен и без качества за Лигата.

Самият баскетболист нарича тези обвинения "глупави" като в същото време изглежда, че по същия начин към тях са настроени и от Орландо.

В тазгодишния драфт Меджик ще избира под номер 11, докато другият голям кандидат за играча Юта Джаз ще избира под номер 16. Меджик от своя страна харесват в Ридик именно неговият по-агресивен и грубоват стил на игра.

"Това е играч, който се бори като бик през последните два сезона. Попада в полезрението на всяка една защита, но и на феновете. Той се бори, играе правилно, вкарва решителни кошове, има прекрасен усет към играта и се движи добре без топка", заяви помощник-генералният мениджър на Меджик Дейв Тварджик.

Ридик се слави с добрата си стрелба, а Меджик се нуждаят именно от добър стрелец. Единствената въпросителна все още е дали играчът ще може да се справи с високите и силни защитници в НБА.

През тази година Ридик беше втори по резултатност в NCAA с 26,8 точки средно на мач след Адам Морисън от Гонзага.

"Да ви кажа честно всеки иска да чуе от мен какво не мога да правя. Всъщност мога да правя едно нещо добре, а други много добре. Така, че колкото съм по-постоянен, толкова повече ще ми дават шанс, защото аз наистина мога да стрелям", заявява самият Ридик.

снимка: http://msnbc.msn.com

РАЧО КОЛЕВ, по материали от www.orlandosentinel.com