Младият български автомобилен талант Денислав Шишев вчера завърши пети на третия си официален тест за Формула 3, който се проведе вчера на пистата в Барселона. 18-годишният пилот от Габрово продължава да подобрява представянето си в официалните тестове на млади пилоти за състезанието след десета позиция на Имола и осма на Мисано в Италия.

Участниците за следващия сезон от Формула 3 се селектират на 16 официални теста за млади пилоти, в три от които българският пилот вече взе участие. В тестовете всички състезатели са с еднакви автомобили с шаси "Далара", двигател "Фиат” с мощност 220 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.

Денис навъртя 75 обиколки на Каталунската писта отново с отбора на БМВ, както и в предните 2 теста. Българският пилот успя се доближи на само 1,78 сек от първото време за деня, което бе дадено от Виктор Куарин (Бразилия).

“Емоцията и адреналина са на изкючително високо ниво, и само мисълта ,че преди само седем месеца на същото трасе са карали болидите от Формула 1 ме кара да се чувствам сякаш съм на друга планета" – споделя Денислав.

В програмата на младия състезател предстои тест на пистата във Валенсия – Рикардо Торно, след два дни. Там Денислав ще се състезава за отбора на Према Поулър, който е един от топ отборите в италиaнската и европейската Формула 3.

"Очакванията за много добро представяне на Денис са логични след последните му успешни тестове", сподели мениджъра на Денислав - Николай Стоянов.

След зимните тестове предстоят анализи и ваканция за всички пилоти. В този период екипът на Денислав ще търси спонсори и съмишленици, за да се осигури бюджета за участието на младата надежда в шампионата през 2011.

Денислав Цветозаров Шишев е роден в Габрово на 20.05.1992 г.Той е лицензиран автомобилен състезател. Започва кариерата си на 8-годишна възраст като картинг състезател. Печели първото си любителско състезание по дрифт още на 14 годишна възраст при участието си на VI Национален Събор БМВ 2007 г.

Преди да навърши седемнайсет години завоюва две първи, едно второ и едно трето място в дисциплината ”Тайм Атак”. В дисциплината "Дрифт" има спечелени 2 състезания и една специална награда преди да премине към професионалистите. Денис дебютира като професионалист на 06-07.06.2009 г. на писта Дракон (Калояново). До момента има спечелени две първи места (в Бузлуджа и Хасково), две втори и три трети места, с автомобил BMW E30 M3 V8.