В Плевен не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври.

Водещ кандидат е Георг Спартански, ИК „Община Плевен” – 29%. Той е подкрепен е от „Демократична България”, СДС и БЗНС. Следват го Илиян Йончев, БСП – 13%, Мирослав Петров, ГЕРБ – 12% и Калин Поповски, ВМРО-БНД – 7%.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е проведено сред 320  пълнолетни лица в периода от 2 октомври до 6 октомври по метода на прякото лично интервю.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Плевен премериха сили. Вижте основните им тези:

Георг Спартански, независим кандидат

„Аз съм човек като всички останали, въпреки това ми приписват сметки за милиони. Интересно ми е къде са барбекютата, банковите сметки и басейните. Не мисля, че приоритетите на четиримата кандидати са различни. Естествено, че това е инфраструктура, икономика, туризъм, екология. Това е част от работата на един кмет. Най-важното е да направим така, че плевналии да се гордеят”, каза Спартански.

Илиян Йончев, кандидат за кмет от БСП

„Не смятам, че съм богат, нормални доходи имам. Нашето мото е „Плевен е нашият дом – да го подредим”. Нашите приоритети са свързани с инвестициите и инвестиционната среда. Инфраструктурата е много важна за нас, защото пътищата са в окаяно състояние. БСП е партия, която мисли за хората и от 20 години БСП не управлява Плевен, затова Плевен е в това състояние. Ние обещаваме да направим Плевен един по-добър град за живеене”, коментира Йончев.

Мирослав Петров, кандидат за кмет от ГЕРБ

„Напрежение в структурите на ГЕРБ-Плевен няма, всички сме единни и се борим за победа. Основните приоритети за града са работа, работа и само работа. Плевен заслужава промяна, да излезе от будната кома, в която се намира. Това ще стане чрез привличане на инвестиции, пътна свързаност и привличане на нови работни места. Имаме отлична комуникация с правителството и ще го използваме максимално”, заяви Петров.

Калин Поповски, кандидат за кмет от ВМРО-БНД

„Искам да сменя депутатското място с кметското, защото има сериозни проблеми в града. Ако погледнем центъра – всичко е наред, но ако мръднем на 2-3 километра от тук – ще видим незаконни сметища, недостроени спортни зали и хиляди други проблеми. Необходима е една по-добра комуникация с правителството за един по-добър Плевен”, посочи Поповски

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града – гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!