Вървим към еднопартийна система в многопартийната система, а затова са виновни БСП. Това заяви журналистът Мартин Карбовски в изборното студио на bTV „Местните 2019”.

„БСП изгубиха възможност да влияят на ситуацията, а десните са мънички и нищо няма да стане в следващите пет, седем или десет години. Който е добър кариерист сега трябва да си пусне членството в ГЕРБ”, каза още журналистът.

Ивайло Нойзи Цветков коментира, че няма изненади на местния вот. По думите му вървим към запазване на статуквото. А според Любен Дилов – син няма подготвени кадри, които да заемат позиции в администрацията.

„Установих, че има чудовищна липса на подготвени хора, които могат да заемат позиции в администрацията. Спечели ГЕРБ, защото действаха технократски. Хората отидоха на тези избори, за да си решават конкретни проблеми”, посочи Любен Дилов – син.

Карбовски оприличи демокрацията на „сурогатна бабичка” и заяви, че подаръците на кандидатите за кметове към електората са феодални.

„Имаше сериозни сигнали за нарушения, но бройката им е несъществена и не променя голямата картина. Безспорно е, че държавата трябва да обърне внимание”, допълни Любен Дилов – син, а според Цветков купеният вот има влияние само в малките населени места.

„Голямата картина показва, че София си остава град от втория свят, това е големият проблем, на който трябва да се обърне внимание. Ние не можем да се мерим дори с град като Братислава – нито като качество на живот, нито като доходи”, заяви Нойзи.