В мрежата беше пусната ново приложение на будилник за смартфон, който спира да звъни само след като светнем лампите и си направим селфи на събуденото лице, съобщава БТА.

Строгото приложение е защитено от измами от страна на поспаланковците. Алармата не спира, ако просто се щракне произволна снимка от спалнята. Софтуерът разполага с лицево разпознаване и спира да звъни, само ако в селфито фигурира лице.

Новото приложение носи търговската марка Snap me up и може да бъде свалена от онлайн магазина на платформата Android – Google Play Store. Сутрешните селфита за пробуждане се запазват в специална галерия, която може да бъде споделена с близки и приятели. 

Но това е само при положение, че потребителят е достатъчно суетен и се счита за привлекателен в първия миг от пробуждането си. Много други клиенти биха предпочели да изтрият начаса галерията. 

Приложението дава възможност потретите да бъдат прегледани в режим "слайдшоу" в по-късен час на деня. Софтуерът е разработен от фирмата Dehun Inc. Приложението предлага също функция за припомняне – например изключване на котлоните на печката, след приготвянето на закуската.