Южнокорейският концерн „Самсунг“ (Samsung) представи в Барселона новите си модели смартфони „Галакси Ес9“ (Galaxy S9) и „Галакси Ес 9+“ (S9+).

Снимка: Reuters

Дизайнът като цяло остава непроменен, което е показателно за забавянето на темпа на иновациите при смартфоните и степента, до която други производители са възприели характеристики, присъщи навремето на „Самсунг“, като екран по цялата предна повърхност на устройството, лицево разпознаване и водоустойчивост, посочва АП.

В новия модел обаче са направени подобрения като усъвършенстване на камерата, която и без това вече бе сред най-добрите в бранша. Сега S9 обещава още по-хубави снимки при слабо осветление, видео режим, който може да „спира“ бързодвижещи се обекти, както и автоматично да засича обекти, движещи се с висока скорост като тапи на шампанско.

Според анализатори точно ефектът за забавено движение може да привлече голямо внимание.

На почитателите на „Самсунг“ обаче може да се наложи да платят повече – Ей Ти енд Ти (AT&T) ще продава модела за 790 долара.

S9 бе представен в Барселона, където утре започва най-голямото изложение за мобилни телефони в света. Новият смартфон ще бъде в продажба от 16 март.