В поредицата ни "Менделсон" тази седмица Поли Гергушева ни среща с актьорите Йоанна Темелкова и Мартин Гяуров. Двамата се запознават в театъра. В началото не се понасят, но незнайно как в един момент любовта ги връхлита.

Тя играела в бургаския театър, когато директорът на театър „София” я поканил да играе в постановка на Иван Добчев. На първата репетиция се запознала с Мартин, който по това време играел в сериал. „Викам си: „Оф, пък тоя колко е зле!”. Струваше ми се много надменен, но си гледах сериала”, спомня си Йоанна.

Години по-късно обаче става ясно, че още тогава Мартин я е снимал. На същата репетиция. Защо? „Хареса ми”.

Година след тази среща по време на представлението "Скачай", в което и двамата играят искрата между тях пламва. „Това, че казваш, че не знаеш как е станало е истина и аз не знам, просто в един момент се озовахме заедно. Даже като се появи Филип си мисля, че всичко се е случило, за да може да се появи той, но сигурно това си го мисли всеки родител”, разсъждава Мартин.

Снимка: Личен архив

Кога Йоанна е усетила, че това е Човекът за нея? „Бяхме заминали на едно турне във Варна, бяхме на "Варненско лято" с "Коварство и любов". Пристигаме в хотела и се разбираме да се чакаме всички заедно отпред, за да отидем някъде да ядем. Тогава вече беше пламнало огънчето, имаше пеперуди в стомаха и аз си спомням как седях с една моя приятелка навън на басейна и той излезе от хотела и беше доста далеч с една бяла риза, с един бял панталон”.

Коментарът на Мартин: „Бялата риза и белия панталон… Ти представяш ли си какъв селянин съм бил?!”

Почти веднага двамата заживяват заедно, а 4 години по-късно съвсем случайно Йоанна разбира, че е бременна. Признава, че е било „стресов момент”. Когато казала на Мартин той също започнал да прави „абсолютно неадекватни неща”.

Снимка: Личен архив

Филип променил нещата към: „хубаво” (майка му) и „различно” (баща му”). Мартин обяснява: „Ако страховете ти са, че ще се лишиш от някакъв живот по барове, нищо не си струва повече от това да имаш дете и този живот, в него няма нищо страшно. Напротив- много е готино. Но и нищо не е същото”.