След като редица музеи и художествени галерии затвориха вратите си по време на COVID-19 пандемията, много любители на изкуството се потопиха във виртуалната реалност като единствен начин да се докоснат до творбите на любимите си художници.

Отчитайки това, екипът на Ken Bromley Art Supplies решава да разбере кои художници са били най-търсени през 2020 г. и кой е бил най-популярен във всяка държава по време на пандемията от новия коронавирус. 

Изследователите са използвали данните за търсене в "Гугъл", за да разкрият най-търсения художник за 2020 г. във всяка държава по света (без тези в сиво, за които няма достатъчно данни), а след това дизайнерите на компанията са създали седем уникални карти, за да покажат резултатите на всеки континент на планетата.

Ренесансовият гений Леонардо да Винчи заема първо място в класацията на най-търсените художници през 2020 г., оглавявайки подреждането в 82 държави по света, но той не е бил избор номер едно в много държави - като Великобритания, Франция, Русия и България, например.

Банкси е бил най-търсеният художник от българите в "Гугъл" през 2020 г., показва картата на Европа.

Вижте повече за картите от галерията в Ladyzone.bg.